BLACK FRIDAY. S kódem: BLACK13 máte na vše slevu 13%.

Vločky ovesné jemné 500g

Neohodnoceno
 
 

Ovesné vločky - vhodné například do jogurtu, na pečení nebo na přípravu domácího müsli.

Dostupnost Skladem
Cena 23 Kč bez DPH
26 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení: 
ovesné vločky s klíčky

Balení: 500 g

10_1

Ovesné vločky jsou obilný výrobek vzniklý rozdrcením ovesných zrn.

Z ovesných vloček se připravuje řada pokrmů spadajících do kategorie zdravé výživy, především müsli, ale používají se též při výrobě celozrnného pečiva. Jsou cenným zdrojem řady živin.

Výroba

Ovesné vločky se vyrábějí loupáním ovsa z napařovaných obilek. Po vyčištění hrubého zrna se obilná zrna na několik hodin vystaví nejprve vlhku, poté suchému teplu v sušárně. Při tomto ošetření vzniká typické ořechové aróma budoucích vloček. Teplem se rovněž inaktivují látky štěpící tuky (enzymy), které by jinak při skladování působily nepříjemnou žluklou, hořkou pachuť. Pluchy se při sušení uvolní a lze je snadno oddělit v bubnovém nebo odstředivém loupači. Po usušení se ovesná zrna třídí dle velikosti.

K výrobě ovesných vloček se ovesná jádra spaří a na mačkací stolici se rozlisují naplocho pomocí rotujících kovových válců. Při výrobě drobných vloček se jádra před válcováním nařežou na kousky (ovesnou krupici).

 

Využití:

Z ovesných vloček se připravuje především ovesná kaše, v současnosti nejčastěji nasladko; může však být i slaná. Vločky se krátce povaří v mléce a kaše se může obohatit nakrájeným čerstvým nebo sušeným ovocem, skořicí a dosladit medem či cukrem. Vločky lze pro zpestření též opražit.

V racionální výživě slouží ovesné vločky též jako základ pro výrobu karbanátků a pomazánek.

Hmotnost 0.55 kg
Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1570 kJ /385 kcal
Tuky 6,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Bílkoviny 13,2 g
Sacharidy 60,9 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina 7,2 g
Sůl 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: