Amylon Kypřící prášek BZL BIO 12g

Neohodnoceno
 
 


Kypřící směs bez lepku 
pro snadnou přípravu nadýchaného bezlepkového těsta. Vhodná pro třené, křehké, piškotové těsto a perník.

Dostupnost Skladem
Cena 5,70 Kč bez DPH
6,30 Kč / ks    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení:
 Kukuřičný škrob*, kypřící látky: vinany draselné, uhličitany sodné. Může obsahovat stopy mléka a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Balení: 12 g

10_1

Kypřicí prášek (též prášek do pečiva či slangově zkráceně prdopeč) je suché chemické kypřidlo používané ke zvětšení objemu a odlehčení textury pečiva, například muffinů, koláčů, vdolečků nebo piškotů. Kypřicí prášek funguje na principu uvolňování oxidu uhličitého do těsta acidobazickou reakcí, čímž vznikají v těstě bublinky a to se tak nakypřuje. Používá se místo droždí v případech, kdy není žádoucí příchuť fermentačních produktů kvasinek nebo pokud těsto není dost elastické, aby udrželo bublinky plynu déle než několik minut.

Náhrada v receptech:

Kypřicí prášek je obecně jen jedlá soda smíšená s kyselinou, proto lze k simulaci komerčních kypřicích prášků použít mnoho směsí různých kuchyňských kyselin se sodou. Ocet (zředěná kyselina octová), zvláště bílý, se také často používá jako okyselovadlo při pečení. Například mnoho tradičních receptů na čokoládový koláč obsahuje jednu nebo dvě polévkové lžíce octa. Pokud recept obsahuje podmáslí nebo jogurt, lze použít sodu bez přídavku vinného kamene (hydrogenvinanu draselného) nebo s jeho menším množstvím. Také lze část kapaliny v receptu nahradit citronovou šťávou, která dodá potřebnou kyselost pro reakci s jedlou sodou.

Hmotnost 0.02 kg
Produt je zařazen do kategorie (?) BIO, Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 705 kJ/ 166 kcal
Tuky 0,0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,0 g
Bílkoviny 0,1 g
Sacharidy 41,0 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina
Sůl 15,4 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.