Kukuřičné těstoviny penne 250g
Popis

Složení: kukuřičná mouka
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Balení: 250 g

Těstoviny jsou potravinový produkt, který se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit v osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin).
Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky – pohankové, kukuřičné nebo rýžové.
Kukuřičné těstoviny jsou poměrně populární. Drtivá většina lidí musí dodržovat bezlepkovou dietu, používá kukuřičné těstoviny jako alternativu těch pšeničných. Kukuřičné těstoviny lze považovat za zdravé.
Využití:
Použití je opravdu variabilní a záleží jen na vašich chuťových pohárcích. Vyzkoušet jejich jedinečnou chuť a konzistenci můžete už za 10 minut. Jen takovou chvíli trvá jejich příprava.
| Hmotnost | 0.29 kg |
| Produkt je zařazen do kategorie (?) | Vegan, Bez lepku, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy |
| Produkt neobsahuje tyto alergeny | 1. Obiloviny obsahující lepek, 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich |
| Výživové údaje na 100 gramů: | |
| Energie | 1466 kJ/ 347 kcal |
| Tuky | 0,3 g |
| - z toho nasycené mastné kyseliny | 0,0 g |
| Bílkoviny | 5,5 g |
| Sacharidy | 79,0 g |
| - z toho cukry | 1,0 g |
| Vláknina | 0,0 g |
| Sůl | 0,3 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
