DOPRAVA do neděle za 19Kč. // Tyčinky 1+2 ZDARMA. Poslední balíček skladem.

Jak na grilování s NUTSMAN? Recepty, tipy, návody jak na to.

Dámy a pánové, grilovací mistři všech úrovní, ponořte se do světa grilování s NUTSMAN. Jste připraveni objevit grilování jako umění, jako vášeň, jako dobrodružství na cestě za dokonalou chutí?

Grilování je mnohem více než jen příprava jídel. Je to rituál, kde je každý kousek masa, zeleniny nebo sýra proměněn v dílo, kde je každý kouřový oblak magickým tajemstvím, které dodává pokrmům jedinečný charakter. Je to místo, kde se spojují ostatní lidé kolem otevřeného ohně, aby sdíleli příběhy a vychutnali si chvíle společnosti. Grilování je umění, které dokáže změnit jednoduché suroviny v gastronomické skvosty.

OBSAH ČLÁNKU

 

NUTSMAN Grillování BLOG 1

V tomto příspěvku vás čeká cesta plná objevů a dobrodružství. Ponoříme se do tajů grilování, odhalíme nejlepší tipy a triky a naučíme se, jak vybrat správné nástroje a suroviny. Nebudeme se bát experimentovat a zkoušet nové věci. Protože grilování s NUTSMAN není jen o přípravě jídla. Je to o tom, jak se odvážit vstoupit do neznámých teritorií a objevit nové chutě.

Grilování je jako malování nebo psaní básně. Je to proces, který vyžaduje trpělivost, péči a zároveň umožňuje tvořit. Každá marináda, každé koření, každé zvláštní triky, které používáme, jsou štětcem, kterým malujeme na plátně chutí. A tak jako každý umělec potřebuje nějaké základní dovednosti a nástroje, i grilovací mistři potřebují znát své nástroje a techniky.

Proto vám Grilování s NUTSMAN nabízí nejen recepty a návody, ale také představuje různé typy grilů, pomáhá vybrat správné nástroje a ukazuje, jak je používat. Protože věříme, že grilování je více než jen způsob, jak připravit jídlo. Je to způsob, jak prožít radost a sdílet ji s ostatními.

Takže se připravte, grilování s NUTSMAN začíná. Jsme zde, abychom vás vedli touto cestou. Ať už jste začátečník nebo zkušený grilovací mistr, věříme, že vám tato cesta přinese mnoho nových poznatků, chutí a radostných zážitků. Dobrou chuť!

Všechny produkty od NUTSMAN, vhodné pro grilování, najdete: TADY

 

Jak vybrat správný gril

Význam výběru správného grilu pro dosažení nejlepších výsledků

Je to jako s hudebními nástroji. Picasso by sice dokázal vytvořit umělecké dílo i s obyčejnou tužkou, ale kdo ví, co by dokázal, kdyby měl k dispozici kompletní paletu barev? Stejně tak je to i s grilováním. Můžete sice upéct maso na jakémkoli grilu, ale pokud máte tu správnou mašinu, můžete dosáhnout naprosto nových gastronomických výšin.

Srovnání různých typů grilů a jejich výhod a nevýhod.

Plynové grily: Rychlé a pohodlné. Plynové grily se rychle zahřejí a nabízí jednoduché ovládání teploty. Na druhou stranu, mnohdy chybí ten pravý "grilovací" vkus, který nabízí dřevěné uhlí.

NUTSMAN Grillování BLOG 2

Grily na dřevěné uhlí: Pro opravdové fajnšmekry. Grily na dřevěné uhlí nabízí ten autentický grilovací vkus, který milujeme. Může to však být pracnější, než plynové grily, a při grilování je třeba věnovat více pozornosti regulaci teploty.

NUTSMAN Grillování BLOG 4

Elektrické grily: Ideální pro ty, kdo mají omezený prostor. Elektrické grily jsou čisté a kompaktní, ale často nemají stejný rozsah teplot jako jiné typy grilů.

NUTSMAN Grillování BLOG 3

Tip na to, jak vybrat gril, který bude nejlépe vyhovovat vašim potřebám.

Aby vaše grilování bylo co nejúspěšnější, je důležité, abyste si vybrali správný gril pro vaše potřeby. Nejprve zvažte, jak často a pro kolik lidí budete grilovat. Pokud plánujete časté grilovací párty pro velké skupiny, mohlo by se vyplatit investovat do většího grilu na dřevěné uhlí nebo plynového grilu. Pokud máte omezený prostor nebo budete grilovat pouze pro sebe a několik málo lidí, může být vhodnější kompaktní elektrický gril.

Přemýšlejte také o tom, jaký typ grilování preferujete. Milujete tu jedinečnou příchuť grilování na dřevěném uhlí, nebo byste raději obětovali trochu této chuti za pohodlí plynového grilu?

 

Základy grilování

Grilování je zdaleka nejen o tom, položit maso na gril a otočit ho po chvíli na druhou stranu. Je to umění, které v sobě kombinuje vědomosti o správném přístupu, vhodné technice a dokonalé přípravě masa. A to je právě to, co vám chceme předat v našem grilovacím průvodci od NUTSMAN.

Různé techniky grilování a kdy je používat

Prvním krokem na cestě k dokonalému grilování je pochopení, že každé maso vyžaduje jinou techniku. Ribeye steak vyžaduje vysokou teplotu a rychlé zpracování, zatímco kuřecí prsa potřebují nižší teplotu a delší dobu grilování.

NUTSMAN Grillování BLOG 5

NUTSMAN vám představí různé techniky grilování - od přímého grilování, kde maso přímo vystavujete plameni, přes nepřímé grilování, kdy maso grilujete mimo přímý plamen, až po grilování s víkem, kde využíváte gril jako troubu. Každá z těchto technik má své výhody a nejlepší výsledky dosáhnete, když je dokážete správně použít.

Správné předehřátí grilu a ovládání teploty

Dalším důležitým krokem je správné předehřátí grilu. Měli byste vždy počkat, až gril dosáhne požadované teploty, než na něj položíte maso. Pokud používáte plynový gril, zapněte ho a nechte ho předehřát po dobu 10-15 minut. U grilů na dřevěné uhlí to může trvat až 30 minut.

Ovládání teploty grilu je jedním z největších tajemství úspěchu. Nechcete, aby vaše maso bylo na vnější straně připálené a uvnitř nedovařené. NUTSMAN vám ukáže, jak správně rozložit uhlí nebo jak ovládat plamen na plynovém grilu, aby jste dosáhli dokonalého výsledku.

Příprava masa pro grilování

Příprava masa je další klíčovou součástí grilování. Ať už se jedná o marinádu, omáčku nebo jen jednoduché koření, správná příprava může výrazně ovlivnit výslednou chuť. Například steak by měl být před grilováním vychlazený na pokojovou teplotu a osolený až těsně před grilováním.

NUTSMAN Grillování BLOG 6

Koření a oleje pro grilování

Dámy a pánové, grilování je umění. A jako všechna umění, ani tady nejde jen o techniku, ale také o ingredience. Základem každého úspěšného grilování jsou kvalitní suroviny, ať už se jedná o maso, zeleninu nebo ryby. Když máte ty nejlepší suroviny, chcete z nich vytěžit co nejvíce. A právě zde do hry vstupují koření a oleje.

Představte si, že koření a oleje jsou jako barvy v paletě malíře. S jejich pomocí můžete vytvořit neuvěřitelné chutě, které z vašeho grilovaného jídla udělají skutečné dílo. Ale jak vybrat ta správná a použít je efektivně?

Jak vybrat a použít správné koření pro zvýšení chuti vašeho jídla

Na výběr koření byste neměli nikdy spěchat. Každé maso má jinou chuťovou strukturu a vyžaduje jiný druh koření. Například hovězí maso je ideální s rozmarýnem, česnekem a pepřem, zatímco kuřecí maso vynikne s paprikou, koriandrem nebo kurkumou.

Při grilování je důležité, aby koření nebylo příliš silné, aby nezastínilo přirozenou chuť masa. Proto je dobré držet se pravidla "méně je více". A nezapomeňte, koření je lepší přidávat postupně během grilování, než vše najednou na začátku.

Význam použití správných olejů při grilování.

NUTSMAN Grillování BLOG 7

Oleje nejenže pomáhají koření lépe se přichytit k masu, ale také dodávají jídlu vláčnost a pomáhají zabránit připálení. Při výběru oleje je důležité zvolit takový, který má vysoký bod kouření. To znamená, že ho můžete použít na vysoké teploty bez obav, že by se začal spalovat a vytvářet nepříjemné chutě. Vhodné jsou například olivový olej, avokádový olej nebo olej z hroznových semínek.

NUTSMANovy oblíbené recepty na kořenící směsi a marinády

Jeden z oblíbených triků NUTSMANa je příprava vlastní kořenící směsi. Vyzkoušejte například kombinaci mleté papriky, soli, pepře, cukru, cibule a česneku. Tato směs je univerzální a hodí se skoro na všechno.

Pokud máte rádi exotické chutě, zkuste marinádu z olivového oleje, limetkové šťávy, česneku, medu, sójové omáčky a čerstvého koriandru. Tato sladko-kyselá kombinace je ideální pro kuřecí maso.

 

Grilování pokročilých pokrmů

Připravte se na dobrodružství, kde hlavní roli hraje růžové vepřové žebírko a zlatavě opálené kuře, které se rozplývá na jazyku. Ať už jste začátečník, nebo ostřílený grilovací veterán, NUTSMAN vás provede každým krokem až k dokonalému výsledku.

Celé kuře na grilu? Žádný problém! Zpočátku se může zdát grilování celého kuřete jako velký oříšek, ale s pravým vedením je to hračka. Nejprve si kuře omyjte a osušte. Následně ho natřete olivovým olejem a posypte kořením dle vlastní chuti. Rozpalte gril na střední teplotu a kuře položte prsní stranou dolů. Pokud máte k dispozici grilovací termometr, můžete ho použít k monitorování teploty. Kuře by mělo být hotové, když dosáhne vnitřní teploty 74°C.

Pokud jde o vepřová žebírka, NUTSMAN má pro vás skvělý tip. Před grilováním je necháte pár hodin marinovat. Marináda může být cokoli, co máte rádi - hořčice, med, sójová omáčka, chilli, česnek... Fantazii se meze nekladou. Poté žebírka pečeme na grilu při nízké teplotě, aby maso zůstalo šťavnaté a křupavé zároveň. Grilování žebírek může trvat až tři hodiny, ale výsledek stojí za to.

NUTSMAN Grillování BLOG 8

Bezpečnost při grilování

Grilování je bezpochyby jednou z nejoblíbenějších letních aktivit. Nicméně, jak pohodová a příjemná tato činnost může být, je velmi důležité mít na paměti bezpečnostní pokyny a zásady.

Když se vydáte na cestu grilovacího mistra s NUTSMAN, první věcí, kterou si musíte zapamatovat, je, že bezpečnost je vždy na prvním místě. Ať už jste zkušený grilovač, který si užívá grilování pro rodinu a přátele, nebo jste začátečník, který se teprve učí základy, měli byste vědět, jak zacházet s grilem správně a bezpečně.

Jedno z pravidel, které by mělo být vždy dodržováno, je, že gril by měl být vždy umístěn na rovný povrch daleko od větví nebo jiných hořlavých materiálů. Také byste měli mít vždy po ruce hasicí přístroj pro případ, že se objeví nějaký problém.

Čištění a údržba grilu

Další klíčovou oblastí, kterou byste měli mít na paměti, je údržba a čištění grilu. Nejen že čištění grilu pomáhá prodloužit jeho životnost, ale také pomáhá zlepšit chuť vašeho jídla. Nečistý gril může způsobit, že jídlo bude mít nepříjemnou příchuť.

Gril by měl být čištěn po každém použití. To zahrnuje odstranění zbytků jídla z mřížek a vyčištění popela. Měli byste také pravidelně kontrolovat gril na příznaky opotřebení nebo poškození, abyste mohli případné problémy řešit včas.

NUTSMAN Grillování BLOG 9

Grilování s NUTSMAN není jen o vytváření skvělých pokrmů, ale také o zlepšení vašich dovedností a zkušeností s grilováním. Bezpečnost a údržba grilu jsou klíčové pro dosažení těch nejlepších výsledků.

Takže, dámy a pánové, grilovací mistři všech úrovní, vyzýváme vás, abyste se pustili do grilování s NUTSMAN! Experimentujte, zkoušejte nové recepty a techniky a sdílejte s námi své grilovací úspěchy a zážitky. A nezapomeňte: grilování je zábava, ale bezpečnost je na prvním místě!