POZOR: Tyčinky 1+2 ZDARMA míří do finále. Brzy bude vyprodáno. Tak nezmeškejte a moc děkujeme za pomoc v neplýtvání. Jste úžasní.

RECEPT: FIT Spirulinová bábovka bez mouky

Hledáte inspiraci pro zdravé mlsání, které potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i vaše tělo? Máme pro vás recept, který splňuje všechny tyto požadavky a ještě k tomu vypadá nádherně na talíři. Představujeme vám recept na FIT spirulinovou bábovku bez mouky, která je dokonalým spojením nutriční hodnoty a lahodné chuti. Tento recept je ideální pro ty, kteří hledají zdravou alternativu tradičních sladkostí a chtějí experimentovat s netradičními ingrediencemi. Spirulina dodá vaší bábovce nejen krásnou barvu, ale i spoustu prospěšných látek. Připravte si své pekáčky, protože tento recept je tak dobrý, že ho budete chtít péct znovu a znovu.

NUTSMAN Blog Bábovka BLOG 1

Ingredience 

💙200g kešu ořechů namletých

💙100g másla

💙100g erythritolu

💙60g lučiny

💙200g zakysané smetany

💙2 lžičky prášku do pečiva

💙4 vajíčka

💙1 lžička vanilkového extraktu

💙2ČL spiruliny modré 

💙2ČL řepového prášku 

 

 

Postup

👉 Ve velké míse promícháme kešu mouku a kypřící prášek.Ve vodní lázni rozpustíme máslo, přidáme lučinu a zakysanou smetanu, erythritol, vanilku a pořádně promícháme, až se nám vše spojí.

Přidáme kešu mouku s kypřícím práškem a opět pořádně promícháme.

Přidáme vajíčka a zase promícháme. Těsto rozdělíme na dvě části do jedné zamícháme modrý prášek a do druhé červený.Postupně nalijeme do formy nejdříve modré a pak červené těsto(dřevěnou špejlí lehce promícháme a vytvoříme mramorování) a pečeme cca 50 minut na 175•C.

Dobrou chuť přeje tým NUTSMAN