POSLEDNÍ DEN DOPRAVY za 19Kč. // Tyčinky 1+2 ZDARMA. Poslední balíček skladem.

RECEPT: TWIX dort bez cukru

Pečení může být nejen zábavné, ale i plné zdravých rozhodnutí, které následně ovlivní naše celkové pohodlí a zdraví. Jste-li milovníkem sladkostí, ale zároveň dbáte na svůj příjem cukru, máme pro vás skvělou novinku. Přinášíme vám recept na TWIX dort bez cukru, který spojuje to nejlepší z obou světů - lákavou chuť oblíbené čokoládové tyčinky a zdravější alternativu, díky absenci přidaného cukru. Tento dort je ideální pro všechny, kteří se nechtějí vzdát svých oblíbených chutí, ale zároveň chtějí udělat krok směrem ke zdravějšímu životnímu stylu. Připojte se k nám a objevte tajemství pečení, které promění váš dezert v zdravou zábavu. Nechte se inspirovat naším receptem a vyzkoušejte ho hned dnes!

NUTSMAN Blog TWIX BLOG 1

Ingredience 

Základ:

🐾200g mandlové mouky

🐾100g mandlového másla 

🐾2 vejce 


Karamel:

🐾100ml smetany 33%

🐾30g ghí 

🐾50g erythritolu

 

Garnache:

🐾100 ml smetany 33%

🐾30g másla 

🐾100g 90% čokolády

Postup

Základ 👉 utřeme a vtlačíme do formy o průměru 17cm. Pečeme na 160•C cca 30minut.

 

Karamel 👉 Na nepřilnavou pánev dáme ghí  a sladidlo. Za neustálého míchání na středním stupni vaříme, dokud se nezmění barva na zlatou. Pak vlijeme smetanu (pozor, vytvoří se pěna) a mícháme do zhoustnutí dalších cca 10 minut. Musí se neustále míchat, jinak se spálí. Pokud by byl karamel příliš hustý, dolijeme smetanou. Nalijeme na vychladlý korpus.

 

Garnache 👉smetanu ohřejeme (pod bod varu, nesmí vřít!), v teplé smetaně rozehřejeme maslo a na kousky nalámanou čokoládu. Garnache nalijeme na vychladlý karamel.

 

Dobrou chuť přeje tým NUTSMAN