AKCE LYO jahody od 91Kč do neděle // Nákup nad 999Kč = LYO ZDARMA. Vyberte jako dárek v košíku.

RECEPT: Zdravá verze vánočky na sváteční stůl.

Vánoce jsou za dveřmi a s nimi přichází i doba pečení tradičních vánočních dobrot. Jedním z nich je rozhodně vánočka, která na českém svátečním stole nesmí chybět. Co kdybyste letos vyzkoušeli něco nového a připravili vánočku v zdravější verzi? Přinášíme vám recept na zdravou verzi tohoto oblíbeného pečiva, která je stejně chutná jako ta klasická, ale zároveň mnohem lepší pro vaše tělo.

NUTSMAN Recept Vánočka BLOG 1

Ingredience 

  • 350 g celozrnné špaldy
  • 150 g polohrube mouky
  • 110 g změklého másla
  • 110 g cukru krupice
  • 2 žloutky
  • 30 g droždí
  • 200 ml mléka
  • Špetka soli
  • Bílí jogurt
  • Lžíce přírodního vanilkového extraktu
  • 1hrnek mandli
  • 1hrnek vlašáků
  • 1hrnek rozinek
  • Mandle na posypání 
  • Vejce na pomazání

Postup

👉 Nejdříve necháme vzejít kvásek (lžíce mouky,lžíce cukru, droždí, trochu vlažného mleka. Vše zamícháme a cca 15minut na teplém místě necháme vzejít).

Mezitím si navážíme ostatní ingredience do mísy, poté přidáme kvásek a nejlépe robotem cca.1 minutu necháme pracovat (můžete i ručně)m
Poté necháme cca 40minut kynout.
 
Po upletení vánočky necháme ještě trochu nakynout (měla by zdvojnásobit svůj objem).
Následně potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi.
 
Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 8 minut a poté ztlumíme na 160 a pečeme 50minut. 

 

Dobrou chuť přeje tým NUTSMAN