RECEPT - Ananasovník

Ingredience

Těsto:
180 g ananasového pyré
80 g mandlové mouky
50 g pekanů jemně pomletých
4 vejce
30 g sladidla
5 g prášku do pečiva

Krém:
150 g smetany na šlehání
150 g měkkého tvarohu
20 g sladidla
ovoce na přiložení
 
Postup:
Oddělte bílky od žloutků. Z bílků a štípky soli vyšlehejte tuhý sníh. Až se zpevní, zašlehejte do něj prášek do pečiva. Žloutky smíchejte s ananasovým pyré (povařit, rozmixovat),mandlovou moukou, mletými ořechy a sladidlem. Postupně po částech do těsta jemně zapracujte sníh z bílků. Řidší nadýchané těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme na cca 170•C 25-30minut. Buchtu po upečení podkrojíme a necháme vychladnout. Spodní polovinu buchty pokladlademe ovocem, natřeme krémem a přiklopíme druhou polovinou.
krém: vyšleháme šlehačku, jemně vmícháme tvaroh, přidáme sladidlo.
 
 

Dobrou chuť přeje tým Nutsman

 

Ananasovník 1

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.