Mandle loupané v akci JEN DO STŘEDY 5.10.

Recept: Bábovka z ořechové mouky s kefírem

Kdo by ji neznal. Bábovka. Je to nejčastěji skloňované slovo v souvislosti s pečením. Její příprava je rychlá a snadná. Každý má svůj oblíbený recept, někteří přidávají ořechy, jiní třeba kandované ovoce či kakao. Bábovku z ořechové mouky s kefírem si oblíbí nejen náročný strávník, ale i milovník zdravého pečení. 

babovka

 

INGREDINCE:

  • 2 vejce
  • 1 hrnek kokosové mouky
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • 2 PL ghí
  • 1/2 hrnku kefíru
  • Sladidlo
  • 1 ČL sody
  • 1 PL kakaa

 

 

POSTUP:

  1. Vaječné žloutky utřeme se sladidlem a ghíčkem do pěny, poté přilijeme kefír.
  2. Přidáme prosátou mouku se sodou.
  3. Z bílků ušleháme sníh, který jemně vmícháme k základu.
  4. 1/4 těsta odebereme a vmícháme kakao.
  5. Světlé těsto nalijeme do bábovkové formy, následně čokoládové a nakonec je prohrábneme, aby vzniklo mramorování.
  6. Pečeme ve vyhřáte troubě na 180°C cca 30 minut.