RECEPT - Krekry

Oblíbené mlsání k televizi nebo jako doplněk k zeleninovému salátu
 
Krekry
 
Ingredience: 
Krekry
80g lněného semínka zlatého
40g lněného semínka hnědého
40g sezamového semínka
40g slunečnicového semínka
40g dýňového semínka
220 ml horké vody
1 lžička himalájské soli (zarovnaná)
1-2 lžičky bylinek dle chuti (dala jsem 1 tymiánu a 1 drceného kmínu)
 
Salát
1/2 salátové okurky
4 rajčata
1/2 hlávky ledového salátu
1 polévková lžíce medu
2 polévkové lžíce oleje
1 lžíce hořčice (hrubozrnné, dijonské nebo kremžské)

 

Postup:

1. Všechny semínka, sůl a bylinky smícháme v míse.
2. Přidáme vodu, promícháme a necháme 15 minut stát, lněná semínka vytvoří gel, díky kterému se nám směs krásně spojí
3. Poté rozetřeme na plech v tenké vrstvě, vyložený pečícím papírem.
4. Pečeme asi 25 minut, 175 stupňů na horkovzduch.
5. Poté nakrájíme na menší kousky.
6. Na salát si nakrájíme zeleninu a připravíme zálivku tak, že si do zavařovací sklenice dáme med, olej a hořčici a pořádně protřepeme.
 
Poznámky
- zálivka na salát je vhodná spíše pro dospělé nebo větší děti, hořčice je může pálit
- je potřeba rozetřít v tenké vrstě a rozhodně tenčí uprostřed, jinak se vám může stát, že okraje budou křupavé a střed ještě mokrý
- můžete si i lžící vytvořit menší kupičky na plech a rozetřít po menších kouscích


 
Dobrou chuť přeje tým Nutsman
 
Děkujeme za spolupráci : http://detemzdrave.blogspot.com/

70301516_618914525302190_2572408737100726272_n

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.