Ingredience:
1/2 hrknu vlašských ořechů
1/2 hrknu datlí
1 ČL vanilkový extrakt
5 PL javorového sirupu
150 g kešu ořechů (přes noc namočené ve vodě)
1ks banánu
2PL kokosové oleje maliny na ozdobení
POSTUP 1)Nejdřív si připravte spodek dortu. 2)Rozmixujte ořechy a datle. 3)Jakmile směs bude dostatečně rozmixovaná, vyklopte ji do dortové formy a pěkně uplácejte na dně. Mačkejte pečlivě, ať vám později krusta drží pohromadě. 4)Krém: Do vysoké nádoby dejte kešu oříšky (bez vody), javorový sirup, koko olej, banán a trochu vody. Začněte mixovat. Použijte výkonný mixer nebo tyčový mixer. Když se vám bude zdát, že je směs hustá a nejde moc mixovat, přidejte ještě malinko vody. Krém sice trochu ztuhne později v lednici, ale musí částečně držet tvar už když ho budete nalévat na krustu. Krém nalijte do dortové formy nebo jako já do mini tvořítek na krustu, ozdobte malinami a nechte alespoň 2 hodiny v lednici.
Dobrou chuť přeje tým NUTSMAN