RECEPT - Vánočka

Ingredience:

350 g celozrnné špaldy

150 g polohrubé mouky

110 g změklého másla

110 g cukru krupice

2 žloutky

30 g droždí

200 ml mléka

Špetka soli

Bílý jogurt

Lžíce přírodního vanilkového extraktu

1 hrnek mandli

1 hrnek vlašáků

1 hrnek rozinek

Mandle na posypání

Vejce na pomazání

 

Postup:

Nejdříve necháme vzejít kvásek (lžíce mouky, lžíce cukru, droždí, trochu vlažného mléka. Vše zamícháme a cca 15minut na teplém místě necháme vzejít) . Mezitím si navážíme ostatní ingredience do mísy, poté přidáme kvásek a nejlépe robotem cca 1minut necháme hnětat (můžete i ručně). Poté necháme cca 40minut kynout. Po upletení Vánočky necháme ještě trochu nakynout (měla by zdvojnásobit svůj objem). Potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi.  Pečeme v předehřáté troubě na 190°C asi 8 minut a poté ztlumíme na 160 a pečeme 50minut.

Děkujeme za spolupráci : fit_stepbystep

 

Dobrou chuť přeje NUTSMAN team

IMG_20191205_133128

 

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.