Nákup nad 999Kč = LYO ZDARMA. Vyberte jako dárek v košíku.

Tým Nutsman se představuje: Vyzpovídali jsme našeho vedoucího skladu Jarka

Jako druhého jsme se rozhodli vám představit našeho vedoucího skladu Jarka. Prozradil nám třeba, co vše obnáší jeho pozice a jaké je pracovat u rodinného příslušníka.

Foto 1 zmenšené

Popiš nám svůj běžný pracovní den.

Přijdu obvykle na šestou hodinu ranní a první co udělám je, že rozdělím zaměstnance podle pracovních míst, kde a co je potřeba dělat. Projdu si e-maily, vytisknu příjemky na sklad a výrobní požadavky, které předám dotyčným pracovníkům. Pak řídím a pomáhám s chodem skladu, např. s příjmem zboží a jeho skladováním, vykrýváním odložených objednávek apod. Na konci směny zapíšu zpracované příjemky a výrobní požadavky do našeho skladového programu. Protože zajišťuji i závoz našich zásilek pro osobní odběr, tak si naložím a odvezu zásilky do Vracova na pobočku firmy IBS, kde si naši zákazníci své zásilky vyzvedávají.

 

Máš zodpovědnost za celý chod skladu, prozraď nám, co vše tato práce obnáší.

Tak především je to kontrola příjmu materiálů na sklad, jeho zpracování, zařazení na stanovené pozice a následné vychystání a zabalení zásilek pro naše zákazníky. A samozřejmě s tím související věci jako jsou např. objednávání materiálu - etikety, obalový materiál, různé sáčky, stuhy atd.

 

Jak dlouho ve firmě pracuješ, máš nějaké zkušenosti v této pozici z předešlého zaměstnání?

Ve firmě pracuji necelý rok. Vedoucího skladu jsem přímo nikdy nedělal, ale pracoval jsem 14 let na pozici vedoucího výroby v chráněné dílně zaměstnávající invalidy. Spoustou činností, které souvisejí se skladovým hospodářstvím, jsem si tam tedy prošel.

 

Co tě na této práci nejvíce překvapilo?

Věděl jsem, do čeho jdu. Ale že s pozicí vedoucího skladu souvisí tolik činností, to jsem nečekal. Mám pocit, že někdy dělám i personalistu a údržbáře.

 

Kolik lidí máš momentálně na starost a změnil se nějak výrazně jejich počet od tvého začátku ve firmě?

Momentálně mám na starost 6 kmenových zaměstnanců a teď v sezóně dalších 5-6 brigádníků. A počet se nijak výrazně nezměnil.

 

Dle čeho vybíráš nové lidi do svého týmu?

Lidi do týmu… Tak hodně dám na doporučení lidí, kteří tady už pracovali. A samozřejmě je potřeba člověka trochu poznat a dát mu šanci. Dle toho jak mu pak práce jde, se rozhodnu, jestli zůstane nebo ne. A ještě jedna neméně důležitá věc. Musí zapadnout do pracovního kolektivu. Pokud si nerozumí se spolupracovníky, myslím si, že to nedělá dobré pracovní podmínky na pracovišti.

 

Jak pociťuješ stálé a velmi rychlé rozrůstání firmy?

Z pozice zaměstnance špatně. Firma roste velmi rychle a práce skokově přibývá. Vše se pak řeší s velkým vypětím jak fyzických, tak především psychických sil. Ale musíme to zvládnout a nastavit nové a nové procesy.

 

Prozradím, že jsi bratr z jednoho majitelů. Jaké je pracovat s rodinným příslušníkem?

Tuto zkušenost již mám z předchozího zaměstnání, kde byl mým nadřízeným můj stejně starý bratranec. Fungovalo to 13 let a pak to nedopadlo. Rozešli jsme se. Tady to zatím funguje, tak uvidíme.

 

A poslední otázka - který je tvůj nejoblíbenější produkt, případně v kombinaci s čím ho máš nejradši?

Nemůžu si vybrat pouze jeden produkt. Při takovém množství zboží to prostě nejde. Řekl bych, že mám čtyři favority, kteří zastupují naše nejvíce prodávané komodity. Jsou to uzené mandle, sušený ananas, lyofilizované broskve a kokos v mléčné čokoládě.