PISTÁCIE 4+1 za 287Kč/kg jsou zpět. Najdete v akci. // LYO ZDARMA při nákupu nad 999Kč. Vyberte jako dárek v košíku.

V pohybu s NUTSMAN a SILVIÍ - LEKCE 3

✨Vítejte u 3. epizody seriálu v pohybu s NUTSMAN a SILVIÍ!✨
Dnes se společně podíváme na pár tipů, jak si uvolnit napětí v kyčlích. 🤸‍♀️ Uvolnění kyčlí může mít velký přínos pro celkové zdraví a pohyblivost. To zahrnuje zlepšení držení těla, prevenci bolesti zad, zlepšení pohyblivosti a flexibility a snížení rizika zranění. 💚

NUTSMAN Blog V pohybu 1 BLOG 3

Jedním z klíčových prvků pro udržení zdravých a pohyblivých kyčlí je pravidelný stretching a cvičení zaměřené právě na tuto část těla. Začněme jednoduchými cviky, které můžete provádět kdekoli a kdykoli.
První cvik, který bychom vám rádi představili, je tzv. „Pigeon Pose“ neboli pozice holuba, která je ve světě jógy známá pro své účinky na uvolnění kyčlí. Začněte v pozici na čtyřech a pravou nohu přitáhněte před sebe, zatímco levá noha zůstane protažená za vámi. Pokuste se udržet tělo co nejrovnější a zůstaňte v této pozici 30 sekund až minutu. Poté cvik opakujte s druhou nohou.
Dalším účinným cvikem je „Butterfly stretch“. Sedněte si na zem, spojte podrážky nohou a nechte kolena padat volně k zemi. Pomalu se sklánějte dopředu, dokud necítíte protažení v oblasti kyčlí. Tento strečink je nejen účinný, ale i velmi uklidňující.

Kromě pravidelného cvičení je důležité také správně se stravovat a dodávat tělu potřebné vitamíny a minerály. Pro dnešní snídani nebo svačinu vám proto přinášíme recept s Cottage sýrem, rajčaty, medovo-hořčičnou omáčkou a kešu oříšky od Nutsman. Kešu oříšky jsou zdrojem důležitých vitamínů a minerálů, které mohou přispět k lepší pohyblivosti a zdraví vašich kloubů.


Přidání kešu oříšků do vašeho jídelníčku může mít různé podoby. Jsou perfektní nejen do salátů a smoothies, ale skvěle se hodí i jako zdravá svačinka na cesty. Díky jejich vysokému obsahu zdravých tuků vám dodají energii a zároveň podpoří vaše svaly a klouby při udržování dobrého zdraví.
Zapojte tyto malé, avšak výživné, zázraky do svého denního režimu a uvidíte, jak velký rozdíl mohou udělat nejen pro vaše kyčle, ale pro celé tělo.

Video najdete na našem FACEBOOKU nebo INSTAGRAMU

Tým NUTSMAN a Silvie