Coffeespot Brazílie diamond Santos scr. 17/18
Popis
Představujeme vám Kávu Coffeespot, váš nový nezbytný společník pro každodenní rituál užívání si lahodného šálku kávy.
Naše káva je vybraná s nejvyšší péčí, aby byla vždy čerstvá a dokonale pražená na vrchol svých chutí. Přečtěte si několik důvodů, proč byste měli zkusit právě naši kávu:
1. Vždy čerstvá: Pražíme každý den v malých várkách, takže se můžete těšit na tu nejlepší chuť a aroma.
2. Kvalita na prvním místě: Vybereme jen ta nejlepší zrna od dodavatelů, kterým důvěřujeme a pracujeme s nimi již dlouhodobě.
3. Sociálně odpovědný přístup: Dbáme na to, abychom podporovali pěstitele kávy a jejich komunity po celém světě.
4. Skutečný tým nadšenců: Jsme rodina lidí spojených láskou ke kávě a pečlivostí, s jakou ji pro vás připravujeme.
5. Poctivě pražená: Naše zrna jsou pražena s péčí a vášní zakladatele Jirky, který kontroluje každé naše zrnko.
Káva Coffeespot vám nabídne nejen skvělou chuť a aroma, ale také pocit dobrého svědomí z toho, že podporujete sociálně odpovědnou společnost. Vyzkoušejte náš sortiment kávy hned teď a přidejte se k rodině spokojených zákazníků, kterým dodáváme energii do jejich každodenních životů.
Informace o produktu
O kávě Brazílie Diamond Santos
V brazilské kávové historii je družstvo Cooxupé přítomno už několik desítek let. Bylo založeno v roce 1932 a v roce 1957 se vyvinulo v Regionální kooperační družstvo pěstitelů kávy Guaxupé.
Díky dlouholeté zkušenosti na trhu s kávou je Cooxupé špičkovou referencí v národním a mezinárodním sektoru kávy. Firmy ve více než čtyřiceti zemích dnes nakupují brazilskou kávu od společnosti Cooxupé.
Družstvo má přibližně dvanáct tisíc členů, z čehož 97% tvoří malé zemědělské rodiny a malí vlastníci půdy pro něž je káva hlavním zdrojem obživy a příjmu. Cooxupé nakupuje kávu od producentů v Sul de Minas a Cerrado v oblasti Minas Gerais až po údolí Rio Pardo v Sao Paulu. Družstvo má nákupní místa ve zhruba 250 brazilských městech, rozložených v těchto regionech.
Chuť | Oříšky, čokoláda, sušené ovoce, vyvážená, jemná |
Druh | 100% Arabica |
Stupeň pražení | 4 - Intenzivní |
Kyselost | Nízká |
Země původu | Brazilská káva |
Oblast | Minas Gerais |
Farma | Společenství malých farmářů |
Metoda zpracování | Suchá (natural) |
Odrůda kávy | Mondo Novo, Bourbon, Catuai |
Jak připravit kávu Brazílie Diamond Santos?
Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy. Kávu dodáváme standardně zrnkovou (nemletou). Pokud od nás chcete kávu umlít, zvolte tuto možnost výše + uveďte způsob, jak budete kávu připravovat (espresso, moka, filtr, turek, french press...)
Kávu můžete připravit tak, jak to máte nejraději. Je vhodná pro všechny oblíbené metody přípravy kávy. Užijte si ji třeba pokaždé jinak!
Jak kávu pražíme
Zrnka se pražením buď stanou jen další kávou z mnoha, nebo se promění v jedinečný chuťový zážitek.
Každý den pražíme přesně tolik, kolik objednáte. Aby se vám do rukou dostala vždy čerstvá zrnka – jen tak si naplno vychutnáte jejich jedinečný charakter. Ten respektujeme a nesnažíme se ho měnit. Naopak. Pražíme zkrátka tak, abychom nechali rozvinout přirozenou chuť každé kávy a dostali z ní maximum.
Teplotu i čas proto upravujeme podle toho, co máme zrovna v pražičce. Celou dobu hlídáme každičký detail, protože právě to dělí vynikající kávu od té obyčejné.
Jak kávu skladovat
Kávu vždy rozbalte až těsně před přípravou. Ani potom ji nemusíte do ničeho přesypávat. Prostě sáček znovu uzavřete pomocí zipu. Třívrstvé obaly kávu chrání před vzduchem, zatímco jednosměrným ventilem může unikat přirozeně vznikající oxid uhličitý. Zrnka se tak mohou vydýchat, ale nezvětrají.
Balení dejte někam, kde je stálá teplota a sucho – což rozhodně není lednička nebo mrazák. Káva by v nich zbytečně nasávala vlhkost a okolní pachy. Tady by ani naše speciální sáčky nepomohly.
Zajímavosti a recepty
BLOG: https://www.nutsman.cz/blog/kava--nejen-napoj--ale-i-kultura-a-historie/
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.