LETNÍ BLACK FRIDAY -10% NA VŠE* S KÓDEM: 10. Platí do 7.7.. // MEGA AKCE - MANDLE NATURAL ZA 229 KČ. Platí do 12.7. nebo do vyprodání zásoby. Nakupujte ZDE.

Bulgur pšeničný 500g

 
 


Pšeničný
bulgur.

Dostupnost Skladem
Cena 32 Kč bez DPH
36 Kč    
Kategorie Zdravé potraviny
 

20190821_190432_0000

Složení: 100 % celozrnná pšenice

Balení: 500 g

10_1

Bulgur je označení pro předvařenou nalámanou celozrnnou pšenici, která se používá jako součást pokrmů.

Výroba:

Vyrábí se tak, že se pšenice vypere, usuší, podrtí na menší kousky a síty roztřídí podle velikosti na různě hrubé frakce. Bulgur je již předvařený (na rozdíl od jednoduše drcené pšenice označované jako šrot), a to usnadňuje jeho další využití v kuchyni. Mnohdy ho stačí jen nechat nabobtnat ve vodě a smíchat s dalšími přísadami bez následného tepelného zpracování.

Příprava bulguru:

Bulgur nejprve 2x propláchněte. Bulgur dokáže absorbovat velké množství vody, proto je zapotřebí ho vařit v poměru 1:3 po dobu 15-20 minut. Pokud chcete být při přípravě k bulguru šetrnější, povařte ho jen 5-10 minut a poté ho nechte dojít pod pokličkou. Nejšetrnějším způsobem je nechat ho nabobtnat ve studené vodě po dobu cca 1 hodiny.

Využití:

Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouleh, ale dá se využít také v řadě zeleninových nebo masitých jídel (pilaf, falafel, kibbeh).

V české kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům.

Nutriční hodnoty:

Bulgur je lehce stravitelný a má příznivé nutriční složení. Obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. Například ve srovnání s bílou rýží má bulgur více vlákniny a proteinů, nižší glykemický index a vyšší obsah většiny vitamínů a minerálů. Protože se bulgur vyrábí z pšenice, obsahuje lepek.

Hmotnost 0.55 kg
Produkt je zařazen do kategorie (?) Vegan, Bez éček, Bez přidaného cukru, Bez palmového oleje, Bez laktózy
Produkt neobsahuje tyto alergeny 2. Korýši a výrobky z nich, 3. Vejce a výrobky z nich, 4. Ryby a výrobky z ních, 5. Jádra podzemnice olejné a výrobky z nich, 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich, 7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), 8. Skořápkové plody, 9. Celer a výrobky z něj, 10. Hořčice a výrobky z ní, 11. Sezamové semena (sezam) a výrobky z nich, 12. Oxid siřičitý a siřičitany, 13. Vlčí bob (Lupiny) a výrobky z něj, 14. Měkkýši a výrobky z nich
Výživové údaje na 100 gramů:
Energie 1380 kJ / 330 kcal
Tuky 1,5 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Bílkoviny 24,0 g
Sacharidy 60,0 g
- z toho cukry 0,0 g
Vláknina 12,0 g
Sůl 0,0 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: