Recept: Domácí MONTE dezert

Domácí MONTE dezert si zamiluje každá vaše návštěva i vy sami. Vláčné těsto s krémem se vám bude rozplývat na jazyku a jeden kousek bude málo. Vyzkoušejte recept na populární MONTE řezy jen nyní trochu honosněji – s netradiční lískooříškovou moukou a v kruhové formě jako slavnostní dort.

Monte-dezert

Rádi experimentujete? Vedle lískooříškové mouky existují mnohé další typy ořechové mouky – arašídová, mandlová, mouka z vlašských ořechů nebo pistáciová. Zkuste ozvláštnit svůj MONTE dezert a třeba tím vykouzlíte zcela nový oblíbený zákusek

Suroviny na MONTE dezert

Na korpus

  • 3 vejce,
  • 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu,
  • 2 PL lískooříškové mouky,
  • sladidlo,
  • 1 PL kakaa,
  • špetka soli,
  • šťáva z jednoho citronu,
  • 3 ks žloutků.

Na krém

  • 400 ml mléka,
  • 1 Zlatý klas,
  • vanilka.

Na čokoládu

Jak připravit MONTE dezert?

  1. Žloutky utřeme s kakaem, moukou, práškem do pečiva a sladidlem do pěny.
  2. Z bílků vyšleháme sníh, který jemně zapracujeme do žloutků.
  3. Pečeme ve formě (průměr 17 cm) cca 15 minut na 160 °C. 
  4. Zlatý klas uvaříme dle návodu a vytvořený krém nalijeme na korpus.
  5. Dáme celé ztuhnout.
  6. Společně rozehřejeme čokoládu a mléko (nesmí se vařit!), metličkou vymícháme a nalijeme na studený dortík.