POZOR: Tyčinky 1+2 ZDARMA míří do finále. Brzy bude vyprodáno. Tak nezmeškejte a moc děkujeme za pomoc v neplýtvání. Jste úžasní.

Entomofagie: Objevte benefity pojídání hmyzu

Přestože pro některé lidi je pojídání hmyzu stále tabu, v posledních letech se pojem entomofagie skloňuje stále častěji a častěji. Moderní svět rád experimentuje s jídlem a je to právě hmyz, který často nahrazuje běžné křupavé pochoutky, jako jsou například brambůrky. Jedlý hmyz představuje nejen zlepšení kvality jídelníčku, ale také udržitelnější stravování. Je nízkokalorický, proto je spojován s bojem proti obezitě a s ní souvisejícími nemocemi.

cvrcek-k-jidlu (1)

Slovo entomofagie pochází z řečtiny, konkrétně z výrazů hmyz a jíst. Jde o využívání hmyzu jako potraviny.

Proč entomofagie? Hmyz je potravina plná bílkovin!

Cvrčci, červíci a brouci jsou plnohodnotným zdrojem bílkovin, kterých obsahují více než hovězí maso. Má vysoký obsah železa, vápníku, esenciálních aminokyselin, vitamínů, prebiotik a antioxidantů. Naopak v nich nenajdete žádný cukr, laktózu ani konzervanty.

Ekologický chov

Hmyz je právem nazýván potravinou budoucnosti. Jeho chov je mnohem ekologičtější než chov tradičních hospodářských zvířat, jež zvládne vyprodukovat více emisí než všechna auta na světě. Je mnohonásobně šetrnější nejen na vodu a krmivo, ale také na prostor. 

Pestrá nabídka produktů

V našem e-shopu najdete pestrou škálu produktů z hmyzu, které potěší vaše chuťové pohárky. Kromě sušených červů a cvrčků různých příchutí můžete ochutnat i proteinové cvrččí chipsy a tyčinky nebo také proteinové čokolády posypané sušenými červíky. Ideální cesta, jak s konzumací hmyzu začít, je hmyzí mouka, kterou můžete zařadit do vašeho pečení.

Jak zahrnout hmyz do všedních pokrmů?

Jedlý hmyz můžete pro zpestření a získání kvalitních bílkovin začlenit i do obyčejných pokrmů. Skvěle se hodí do zeleninových salátů nebo jím můžete ozdobit jednohubky pro své přátele. Jedlý hmyz lze lehce zařadit i do sladkých pokrmů. Na našem e-shopu nabízíme proteinové křupíky Farmerio příchutí cookies, které jsou vhodné do stále více populárních pečených müsli či do různých řezů a muffinů.