Jednoduché ořechové řezy: Recept
Jakmile tyto ořechové řezy vyzkoušíte, všechny ostatní se rozplynou v zapomnění. Lahodné těsto ze skyru s božským nugátovým krémem tvoří vyváženou kombinaci sladkosti a jemně nahořklé chuti vlašských ořechů, které navíc obsahují celou řadu vitamínů a minerálů. Vyzkoušejte rychlé ořechové řezy a smlsněte si na nich jen tak u odpolední kávy nebo při jakékoliv jiné příležitosti, která si žádá sladkou tečku.
Ořechové řezy jsou zcela bez mouky a bílého cukru, takže se do nich mohou směle pustit alergici i ti, kteří preferují jiné varianty sladidla. Tajemstvím výtečného korpusu těchto jednoduchých ořechových řezů je spojení skyru s vlašskými ořechy a krém získává svou nezaměnitelnou chuť díky tvarohu a nugátové pomazánce Lifelike twister.
Suroviny na ořechové řezy s nugátovým krémem
Na korpus
- 3 vejce,
- 2 PL skyru,
- 1 PL raw kakaa,
- 1 ČL prášku do pečiva bez fosfátu,
- cca 100 g jemně mletých vlašských ořechů,
- v případě hodně tuhého těsta přimícháme skyr dle potřeby (záleží na obsahu tuku v oříškách).
Na krém
- 250 g tvarohu,
- 2 PL nugátového twisteru od @lifelikefit,
- 1 PL kakaa.
Jak připravit rychlé ořechové řezy?
- Všechny ingredience na korpus smícháme a dáme do formy 12 × 18 cm.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C přibližně 15 minut.
- Smícháme všechny ingredience na krém.
- Upečený korpus podélně rozkrojíme na tři stejně široké pláty.
- Stejné množství krému postupně naneseme na první plát těsta, přiklopíme druhým, opět nanese krém a přiklopíme třetím plátem těsta.
- Celý dortík můžeme potřít rozpuštěnou čokoládou s troškou ghí a dozdobit čokoládovými hoblinami.
- Hotové ořechové řezy dáme ztuhnout do lednice.