Mandle loupané v akci JEN DO STŘEDY 5.10.

Recept: Domácí Ferrero dezert

Také milujete všem známé kulaté oplatky s polevou z mléčné čokolády a drcených lískových oříšků? Nechte se inspirovat a zkuste zdravější ale neméně chutnou verzi, která vás okouzlí nejen lahodným krémem, ale také vrchní krustičkou z hořké čokolády a lískooříškové mouky.


ferrero

 

SUROVINY NA FERRERO DEZERT

ZÁKLAD:

  • 80g mletých vloček 
  • 20g lískooříškové mouky
  • 2PL raw kakaa
  • 2 bílky 
  • pár kapek čokoládového flavdrops 

 

KRÉMOVÁ VRSTRVA:

  • 400g tvarohu 0,5% tuku
  • 125g Philadelphia light
  • 2PL raw kakaa
  • 2PL lískooříškové mouky
  • 1 odměrka čokoládového proteinu
  • pár kapek čokoládového flavdrops 
  • 2 žloutky + 1 celé vejce

 

FERRERO KRUSTIČKA:

  • 50g 90% čokolády 
  • 2ČL kokosového oleje
  • 1 PL lískooříškové mouky 

 

 

 

JAK PŘIPRAVIT FERRERO DEZERT?

Smícháme všechny ingredience na základ a rovnoměrně namačkáme do formy. Vzápětí smícháme suroviny na krémovou vrstvu a položíme do formy na základ. Vložíme do vyhřáté trouby na 175°C asi na 40 minut. Mezitím si připravíme ferrero krustičku tak, že rozpustíme kokosový olej s hořkou čokoládou a přidáme lískooříškovou mouku. Tuto polevu nalijeme na ještě vlažný dortík.