UPOZORNĚNÍ: Vzhledem k enormnímu nárůstu objednávek se můžou zásilky zdržet o 2-3 dny. Děkujeme za pochopení. NUTSMAN.

Recept: Jablečný koláč s tvarohem

Pokud hledáte inspiraci, co upéct z tvarohu a jablek, jste tady správně –⁠ vyzkoušejte náš zdravý jablečný koláč s tvarohem! Na přípravu vám postačí jen pár surovin, a postup je tak jednoduchý, že si s ním snadno poradíte, i když pečení není právě vaše silná stránka.

jablecnotvarohovy-kolac_opt

Koláč s jablky a tvarohem podle našeho receptu chutná téměř jako od babičky, s tím rozdílem, že jde jednoznačně o zdravější variantu. Špaldová mouka, která tvoří základ jablečného koláče s tvarohem, je lehce stravitelná, obsahuje spoustu vlákniny a má vysoký obsah vitamínů a minerálů. Navíc má příjemnou oříškovou chuť, která perfektně sedí k jablečno-tvarohové náplni.

Tip: Se špaldovou moukou můžete pracovat podobně, jako s tou klasickou. Hlavní rozdíl je pouze v tom, že obsahuje méně lepku. Proto je nutné v receptech se špaldovou moukou používat více droždí a prášku do pečiva (v tomto případě jeden celý balíček).

jablecny-kolac-s-tvarohem-2_opt

Suroviny na koláč s jablky a tvarohem:

Těsto:

  • 250 g špaldová mouka,
  • 160 g máslo,
  • 120  třtinový cukr,
  • 1 ks žloutek,
  • 1 balíček prášek do pečiva.

 

Náplň:

  • 2 až 3 jablka,
  • 2 vaničky tvarohu,
  • vajíčko,
  • hrst pekanových ořechů,
  • 3 lžíce třtinového cukru.

 

  1. Z mouky, másla, cukru, žloutku a prášku do pečiva si připravíme těsto. Polovinu dáme do sáčku a necháme vychladit v mrazáku.
  2. Druhou polovinu těsta na jablečný koláč s tvarohem upěchujeme rukou do formy.
  3. Připravíme tvarohovou náplň – smícháme tvaroh, vajíčka a třtinový cukr (případně jiné sladidlo) a nalijeme na těsto.
  4. Jablíčka nakrájíme na malé kostičky a spolu s ořechy nasypeme na tvarohovou vrstvu.
  5. Nakonec nahoru nastrouháme zbylé těsto z mrazáku.
  6. Pečeme na 170 stupňů asi 35 minut. Před servírováním necháme koláč zcela vychladnout.

 

jablecny-kolac-s-tvarohem_opt

Tip: Jablečný koláč s tvarohem můžete podávat jen tak, dá se však doplnit i trochu šlehačky nebo zakysané smetany. Pokud rádi experimentujete, můžete navíc zkusit nahradit pekanové ořechy jinými, třeba vlašskými.

Za recept děkujeme @fit_stepbystep

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.