HOKEJOVÉ kešu balíčky 1+1 ZDARMA najdete v akci. // PISTÁCIE za 287Kč/kg. // Nákup nad 999Kč = LYO ZDARMA.

Recepty z mandlové mouky – rychlé a zdravé dobroty

Připravili jsme si pro vás sbírku našich nejoblíbenějších receptů z mandlové mouky! Ať už dodržujete low carb stravování, omezujete lepek nebo jen hledáte inspiraci, co upéct z mandlové mouky, v našem pravidelně aktualizovaném seznamu si přijdete na své. Objevte s námi nové recepty s mandlovou moukou a obohaťte svůj jídelníček o tuto skvělou surovinu.

mandlova-mouka-recepty_opt

Obsah článku

Použití mandlové mouky
Mandlová mouka: Složení a kalorie
Sladké recepty z mandlové mouky
Pečení z mandlové mouky
Low carb recepty z mandlové mouky
Vánoční cukroví z mandlové mouky

Možnosti použití mandlové mouky nemají hranice

Mouka z mandlí se skvěle hodí na přípravu sladkých těst. Ať už si chcete upéct koláč, muffiny, bábovku nebo třeba dort, použití mandlové mouky je dobrá volba. Pracuje se s ní podobně jako s klasickou moukou a v mnoha receptech je dokonce možné část běžné mouky nahradit stejným dílem mandlové bez toho, aby bylo potřeba měnit podíl ostatních surovin. Jediné, s čím musíte počítat, je to, že mandlová mouka je těžší, a tak je většinou nutné přidat více kypřícího prášku nebo droždí. Své místo má i v low carb receptech, kde se využívá jak na sladko, tak také na slano – připravíte z ní pizzu, quiche i slané koláče.

Mandlová mouka: Složení a kalorie

Mandlová mouka je perfektní alternativou běžných obilných muk. Je ideální volbou pro bezlepkovou dietu, často po ní však sahají i nadšenci do fitness nebo low carb stravy, a to především díky složení mandlové mouky – neobsahuje totiž nic jiného než rozemleté mandle. Ty mají nízký obsah sacharidů a zároveň jsou plné vitamínů skupiny B, zinku, draslíku a antioxidantů. Pokud jde o kalorie, mandlová mouka má na 100 g přibližně 575 kcal, což je ve srovnání s ostatními druhy muk poměrně hodně. Tato hodnota je však dána především vysokým obsahem zdravých tuků, takže se mandlí a mandlové mouky nemusíte bát ani v případě, že si hlídáte linii.

Sladké recepty z mandlové mouky

Matcha Lava Cake

matcha-lava-cake_opt

Lava Cake, známý také jako lávový koláč, je oblíbený především pro nálož krémové čokolády, která se skrývá uvnitř. Obvykle se připravuje z klasické polohrubé mouky, naše varianta je však o něco zdravější. Běžnou mouku nahradila mandlová a místo másla je použito ghí.

Prohlédnout recept na Matcha Lava Cake!

Pečení z mandlové mouky

Pečení z mandlové mouky je radost – výsledné koláče, dorty, bábovky nebo muffiny jsou totiž krásně vláčné a mají jemnou oříškovou chuť. Inspirujte se našimi tipy, co upéct z mandlové mouky, a nebo ji jednoduše použijte místo mouky klasické do vašich oblíbených receptů.

Hruškový koláč

hruskovy-kolac_opt

Základ kombinovaný z vlašských ořechů a mandlové mouky, hrušková náplň s kapkou kvalitního rumu a šlehačka. To zkrátka musíte vyzkoušet.

Prohlédnout recept na hruškový koláč!

Ananasovník

ananasovnik_opt

Ananasovník je volbou číslo jedna, pokud chcete mlsat bez výčitek. Díky své vláčnosti a netypické chuti patří jednoznačně mezi naše nejoblíbenější recepty z mandlové mouky.

Prohlédnout recept na Ananasovník!

Margot řezy 

margot řezy_opt

Margot řezy jsou klasika, která nikdy nezklame. Vychutnejte si je tentokrát ve zdravějším provedení s mandlovou moukou a vlašskými ořechy.

Prohlédnout recept na Margot řezy!

Višňový dort

visnovy-dort_opt

Zapomeňte na klasické těžké a krémové dorty. Tenhle „višňák“ je jiný! Můžete si ho připravit třeba jako dezert ke kafíčku, ostudu ale neudělá ani na oslavě narozenin, zvlášť pokud si oslavenec potrpí na zdravější jídelníček.

Prohlédnout recept na višňový dort!

Muffiny z mandlové mouky

muffiny-z-mandlove-mouky_opt

Chcete si upéct zdravější variantu muffinů? Zkuste ty naše s čerstvým ovocem. Jsou vynikající k snídani, ke svačině, ale určitě neurazí ani nečekanou návštěvu.

Prohlédnout recept na muffiny!

Low carb recepty z mandlové mouky

Vzhledem k tomu, že v rámci low carb stravování se z jídelníčku vyřazují všechny obiloviny včetně pseudo obilovin, mandlová mouka je skvělou možností, jak si dopřát chutný koláček nebo bábovku.

ČOKO-KOKO srdce

coko-koko-srdce_opt

Kombinace kokosu a kakaa je zkrátka nesmrtelná. S naším receptem na čoko-koko srdce si ji navíc můžete vychutnat, i když se právě stravujete nízkosacharidově. 

Prohlédnout recept na Čoko-Koko srdce!

Bábovka

babovka-z-mandlove-mouky_opt

Klasickou bábovku si nemusíte odpírat ani u low carb stravování. Jen si ji dopřejte v trošku zdravější formě s našim lyofilizovaným ovocem.

Prohlédnout recept na Bábovku!

Vánoční cukroví z mandlové mouky

Užijte si zdravější Vánoce a vyzkoušejte naše vánoční recepty z mandlové mouky! Stačí vám jen pár ingrediencí a během chvilky vykouzlíte jednoduché pohoštění na svátky.

Ferrero

recept-ferrero_opt

Vánoce jsou s oříšky neodmyslitelně spjaty, tak proč letos nevyzkoušet cukroví z mandlové mouky? Domácí Ferrero je jednoduché, a navíc neobsahuje žádný přidaný cukr, takže je ideální volbou, pokud letos o svátcích chcete mlsat trochu zdravěji.

Prohlédnout recept na Ferrero!

Lemon Bread

lemon-bread_opt

Pokud si vánoční čas stejně jako my spojujete s citrusovými plody, určitě vyzkoušejte recept na Lemon Bread. Uvidíte, že zdravé pečení z mandlové mouky není nic těžkého, a tento rychlý chlebík se dost možná stane vaší novou vánoční tradicí.

Prohlédnout recept na Lemon Bread!