RECEPT - Margot řezy

Na korpus potřebujeme:

90g mandlové mouky
90g jemně mletých vlašských ořechů
2 lžíce kokosu
2 lžíce rozpuštěného másla
4 vajíčka
60ml mléka (může být i víc dle obsahu tuku v oříškách)
2 lžíce erythritolu
1 lžíce skořice
1 lžíce kvalitního rumu
1 lžíce holandského kakaa
špetka soli
1/2lžičky sody na pečení

V míse smícháme vejce, mléko, rum, máslo, sladidlo, skořici, kakao a špetku soli. Poté pomalu vmícháme mandlovou mouku, vlašáky, kokos a sodu na pečení. Těsto vylejeme do formy (20x20cm) vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 160°C cca 20minut. Po upečení korpus rozkrojíme a necháme úplně vychladnout.

Následuje krém:

500g tvarohu
400g smetany na šlehání
200g čokolády 90%

Čokoládu se smetanou rozpustíme a smícháme v homogenní směs (POZOR nesmí vařit!), poté dáme stranou a důkladně necháme vychladnout. Studenou čokoládovou smetanu vyšleháme v tuhou šlehačku, po částech přimícháme tvaroh. 2/3 krému namažeme na korpus, druhým přiklopíme. Nahoru namažeme zbylou 1/3 krému. Můžeme ozdobit ještě čokohoblinkami.

 

Dobrou chuť vám přeje tým NUTSMAN

 

margot řezy

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.