Recept: Meruňková bublanina

Když se řekne bublanina, většina lidí si představí nadýchané vláčné těsto s třešněmi. Tento nestárnoucí moučník ale můžete připravit ze všech různých druhů ovoce, jejichž sezóna je právě aktuální. Vyzkoušejte třeba tuto rychlou a snadnou meruňkovou verzi jen z hrstky ingrediencí, ke které nepotřebujete ani kuchyňskou váhu.

bublanina

 

SUROVINY NA BUBLANINU

  • 2 vejce
  • 1 kelímek skyru
  • 1,5 kelímku hladké špaldové mouky
  • 1 odměrka proteinu (dá se vynechat)
  • sladidlo (dala jsem 2PL čekankového slazení)
  • vypeckované meruňky

 

 

SNADNÁ PŘÍPRAVA BUBLANINY

  1. Všechny ingredience vyjma meruněk smícháme a nalijeme do formy.
  2. Poté na těsto poklademe meruňky.
  3. Pečeme ve vyhřáté troubě 170 °C cca 35 minut.