Recept: Meruňková bublanina
Když se řekne bublanina, většina lidí si představí nadýchané vláčné těsto s třešněmi. Tento nestárnoucí moučník ale můžete připravit ze všech různých druhů ovoce, jejichž sezóna je právě aktuální. Vyzkoušejte třeba tuto rychlou a snadnou meruňkovou verzi jen z hrstky ingrediencí, ke které nepotřebujete ani kuchyňskou váhu.
SUROVINY NA BUBLANINU
- 2 vejce
- 1 kelímek skyru
- 1,5 kelímku hladké špaldové mouky
- 1 odměrka proteinu (dá se vynechat)
- sladidlo (dala jsem 2PL čekankového slazení)
- vypeckované meruňky
SNADNÁ PŘÍPRAVA BUBLANINY
- Všechny ingredience vyjma meruněk smícháme a nalijeme do formy.
- Poté na těsto poklademe meruňky.
- Pečeme ve vyhřáté troubě 170 °C cca 35 minut.